Overige video's

Sukadelapjes met speculaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
17 g

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 6-8 uur (of een dag van tevoren) weg.
  2. Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Verhit de boter en bak hierin de spekjes.
  4. Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin.
  5. Bak de sjalotten mee. Bak de tomatenpuree even mee.
  6. Voeg de marinade en fond of bouillon toe en stoof zachtjes 2 uur. Schep het laatste half uur de speculaaskruimels erdoor.
  7. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind eventueel met allesbinder.
  8. Lekker met aardappelpuree.

Bereidingstip

Vervang sukadelapjes door hacheevlees.

Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.