Overige video's

Sukade met ovengebakken chips van zoete aardappel

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
9 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en versgemalen peper en bak de lapjes om en om bruin.
  2. Neem het vlees uit de pan en voeg de ui, kruiden en specerijen toe. Bak dit circa 5 minuten op een lage stand en voeg de runderfond en wijn toe.
  3. Leg het vlees terug in de pan en breng langzaam aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet de pan minimaal 2,5 uur in de oven (of op het fornuis, met een vlamverdeler en op een lage stand).
  4. Hussel de aardappelschijfjes om met de olijfolie, rozemarijn en wat grof zout en spreid ze uit op de bakplaat. Bak ze de laatste 30-40 minuten van de stooftijd mee in de oven.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd het warm in een afgedekte schaal. Kook het stoofvocht in tot de helft en breng eventueel verder op smaak.
  6. Snijd het vlees eventueel in brede repen en leg terug in de warme jus. Lekker met witlof of geroerbakte paksoi.
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.