Overige video's

Strudel gevuld met zoete aardappel en rodekool
Strudel gevuld met zoete aardappel en rodekool
(1)

Strudel gevuld met zoete aardappel en rodekool

Handig, zo’n strudel! Die maak je al makkelijk van tevoren klaar. Ook fijn: dit kerstrecept is vegetarisch, dus iedereen kan hiervan smullen!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
33 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Kook de ongeschilde, schoongeboende zoete aardappels circa 8 minuten in water met zout. Neem uit de pan en spoel af onder koud water. Laat afkoelen. Snijd intussen de harde nerf uit de koolbladeren. Kook ze 8 minuten in hetzelfde kookwater en laat afkoelen in koud water. Schud goed uit en laat drogen tussen keukenpapier.

Bereiden

  1. Laat 1 eetlepel cranberry's weken in een scheut kokend water. Schil de voorgekookte zoete aardappels met een dunschiller en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes. Doe hetzelfde met de appel.
  2. Schud alle aardappel- en appelplakjes samen met de gedroogde cranberry's, rozemarijn en cheddar om in een kom en bestrooi royaal met zout en peper.
  3. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking. Bereid de hollandaisesaus volgens het recept en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg een vel filodeeg op een stuk bakpapier en bestrijk royaal met gesmolten boter. Leg nog een deegvel erop en bestrijk weer met boter. Herhaal dit met het overige filodeeg zodat er 4 met boter bestreken deegvellen op elkaar liggen.
  5. Verdeel de ontbijtkoekkruimels over het deeg en leg de koolbladeren erop. Druk goed plat. Verdeel de aardappel­ vulling erover en druk een beetje aan. Rol het deeg met behulp van het bakpapier stevig op. Bestrijk de rand met ei om goed te hechten en rol de strudel met de plakrand naar onderen op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk de strudel met ei en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Zet de laatste 5 minuten de borden in de oven.
  6. Pureer intussen de gewelde cranberry's met het weekwater. Klop de slagroom bijna stijf met een snufje zout. Verwarm de hollandaisesaus au bain-marie. Klop de gepureerde cranberry's erdoor en spatel ten slotte de geklopte slagroom voorzichtig door de saus.
  7. Snijd de strudel in 4 stukken en serveer op de warme borden met de saus erbij.

Bereidingstip

Maak zelf hollandaisesaus. (klik hier voor het recept).

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
33 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.