Overige video's

Stroopwafel-roomtaart met notenkaramel
Stroopwafel-roomtaart met notenkaramel
(6)

Stroopwafel-roomtaart met notenkaramel

Dit is zo’n taart waar je wel mee voor de dag kunt komen op een verjaardag. Alleen van de naam loopt het water al in je mond!
Categorie gebak
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1005 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
69 g
38 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Maal de stukjes stroopwafel fijn in de keukenmachine. Giet de boter erbij en mix kort tot een smeuïg geheel. Druk dit mengsel op de bodem van de springvorm en laat opstijven in de diepvries.
  2. Klop intussen de roomkaas met de poedersuiker glad. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de vanillesuiker. Meng de slagroom met de roomkaas en schep op de koekbodem. Laat de taart afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Smelt de boter met de suiker en laat een paar minuten pruttelen op een lage stand. Schep de noten erdoor en stort op een vel bakpapier. Laat afkoelen, hak in grove stukken en bestrooi de taart ermee.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1005 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
69 g
38 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.