Streetfood recepten

Streetfood recepten

De lekkerste recepten van de straat

We love streetfood! Lekker, makkelijk én snel om te maken. In Azië zijn ze er ook dol op: de lekkerste en meest betaalbare snacks koop je zo bij een van de vele foodstalletjes op straat. Haal streetfood naar je eigen huis of tuin. Leuk voor een feestje of als snelle snack. Ben je op zoek naar leuke streetfood recepten? Hier vind je streetfood inspiratie.

Wat is streetfood?

Streetfood, ook wel fingerfood genoemd, is niets meer of minder dan eten dat je op straat kunt kopen én eten bij foodtrucks en foodstalletjes. En dat ziet er overal ter wereld weer anders uit. In Mexico zijn ze dol op taco’s, tamales en Mexicaanse maissalade esquites. Maar bij Aziatische streetfood recepten kun je bijvoorbeeld denken aan Vietnamese loempia’s, Thaise pad thai of Chinese ‘Jianbing’ crêpes. Duitsland staat bekend om de curryworst en hamburgers, maar ook in Nederland houden we van een snack uit het vuistje. Denk maar aan friet met mayonaise en poffertjes!

Zo maak je de lekkerste streetfood recepten!

Binnenkort een feestje of een borrel? Denk eens aan een streetfood party. Verschillende snacks uit het vuistje uit verschillende delen van de wereld. Dat is pas een origineel idee! Serveer Amerikaanse mini-hamburgers, Vietnamese mini-loempia’s of Vietnamese rolletjes en Mexicaanse nacho’s met zelfgemaakte guacamole. Of wat dacht je van Indische saté, Griekse gyros met tzatziki of En natuurlijk oer-Hollandse poffertjes als dessert.

De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten
Aziatische recepten
Aziatische recepten

Aziatisch koken ingewikkeld? Welnee!

Alle recepten