Overige video's

Stracciatella-cheesecake met blauwe bessen

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
25 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Vet de springvorm in. Maal de koekjes grof in de keukenmachine en roer de boter erdoor. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
  2. Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk, maar laat niet koken.
  3. Knijp de gelatine uit en los op in de melk. Neem van de warmtebron en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  4. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop in een andere kom de kwark en de gelatinemelk goed door elkaar. Schep de slagroom gelijkmatig erdoorheen en schep als laatste de gehakte chocolade erdoor.
  5. Giet de helft van dit mengsel op de koekbodem en bestrooi met de helft van de bessen en de blokjes cake. Vul de vorm met de rest van de kwarkroom.
  6. Schud licht met de springvorm om luchtbellen te voorkomen en strijk de vulling glad. Laat de taart afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  7. Schaaf naar smaak nog wat chocolade over de taart. Garneer met de rest van de bessen en een paar muntblaadjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
25 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.