Stoomoven recepten

Stoomoven recepten

Van sappige zalm tot knapperige groenten

Een stoomoven verhit water tot stoom en laat deze door de ovenruimte circuleren. Zo worden ingrediënten gelijkmatig verhit zonder uit te drogen of te verbranden. Door stomen blijven voedingsstoffen en smaak optimaal behouden. Groenten blijven knapperig en vis of kip sappig en mals. Bovendien verbruikt de stoomoven minder energie dan traditionele kookmethoden, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt. Ontdek hier de voordelen van stomen en probeer onze stoomoven recepten!

Hoe gebruik je een stoomoven?

De stoomoven maakt koken makkelijk en gezonder. De stoomoven kan een complete maaltijd in één keer bereiden: hoofdgerecht, groenten en rijst of aardappelen. Heel simpel: snijd groenten in gelijke stukken en bereid vlees, vis of bijvoorbeeld tofu naar wens voor, bijvoorbeeld met een marinade. Schuif alles in de oven. Aardappelen of bijvoorbeeld rijst kunnen er ook bij! Proberen? Maak ons recept voor zalm met sperziebonen en krieltjes. En wat dacht je van kerriekip met broccoli of zoetzure kip met groenten en rijst? Allemaal smaakvolle en gemakkelijke maaltijden uit de stoomoven.

Groente stomen

De stoomoven is perfect voor de bereiding van groenten. De bereidingstijd is namelijk korter dan bij koken in water, en de groenten garen in hun eigen vocht, waardoor voedingsstoffen beter behouden blijven. Wil je weten hoe lang groenten moeten stomen? Gebruik ons handige lijstje met gaartijden in de stoomoven voor groenten:

Broccoli: 6-8 minuten

Wortelen: 10-12 minuten

Sperziebonen: 8-10 minuten

Bloemkool: 8-10 minuten

Asperges: 8-10 minuten

Aardappelen: 20-25 minuten

Courgette: 6-8 minuten

Spinazie: 3-5 minuten

Doperwten: 4-6 minuten

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten