Overige video's

Stoofschotel met kikkererwten en worst

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de olie in een stoofpan en bak hierin de saucijzen rondom aan. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  2. Fruit in het overgebleven bakvet de ui en paprika in 5 minuten zacht.
  3. Voeg de knoflook, rozemarijn en laurier toe en fruit nog een minuutje mee.
  4. Voeg de tomaten toe en leg de saucijzen terug in de pan. Laat de tomaten op lage stand met het deksel op de pan stoven tot een dikke saus.
  5. Voeg na 10 minuten de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten meestoven.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper en bestrooi het gerecht voor het serveren met peterselie.

Bereidingstip

Je kunt de kikkererwten vervangen door witte bonen of linzen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.