Overige video's

Stoofpot van kip, wintergroenten en spekblokjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
16 g

Bereiden

  1. Steek in elke ui 5 kruidnagels. Bak de spekblokjes in de boter in een grote braadpan knapperig en lichtbruin.
  2. Leg de kool, wortel, hele uien, prei, de aardappel, knoflook, laurierbladen en tijm in de pan.
  3. Leg de kippenpoten op de groenten en giet ongeveer 2 liter water in de pan. Voeg de bouillonblokjes toe en breng het water aan de kook. Laat alles op een vrij laag vuur in ongeveer 40 minuten gaar stoven.
  4. Schep de kippenpoten uit de pan en houd ze warm. Roer de fijngehakte peterselie en selderij door de bouillon. Zet de pan op tafel.
  5. Verdeel de kippenpoten, de verschillende groenten, de spekjes en bouillon over diepe borden. Garneer de kippenpoten met een plakje citroen.

Wijnadvies

Zoek het in de eenvoudige witte en rode wijnen (al naar smaak). Denk met name aan tafelwijnen uit de vele productiegebieden die ons ter beschikking staan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.