Overige video's

Stoofpot met ontbijtspek, venkel en mosselen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
17 g
Vezels 2 g
Zout 5 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (111) Mossel (43)

Bereiden

  1. Snijd het spek in dikke plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek om en om. Neem uit de pan en roer de aanbaksels los.
  2. Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit in circa 5 minuten zacht en bruin. Voeg de venkel, knoflook en dragon toe en fruit nog 1 minuut mee.
  3. Bestrooi alles met de bloem en roer even door. Giet de wijn erbij, breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken.
  4. Verwijder mosselen die na een tik op het werkvlak niet sluiten. Leg de rest van de mosselen op de groenten in de pan en laat ze afgedekt in circa 5 minuten open stomen.
  5. Schep alles goed om en voeg het spek toe. Stoof afgedekt nog 5 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Bestrooi de stoofpot met het venkelgroen. Lekker met gebakken krieltjes.

Bereidingstip

Vervang de dragon in dit recept door Provençaalse kruiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
17 g
Vezels 2 g
Zout 5 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (111) Mossel (43)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.