
Stoofpot met ontbijtspek, venkel en mosselen
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 555 kcal |
Koolhydraten | 10 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
43 g 17 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 5 g |
Bereiden
- Snijd het spek in dikke plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek om en om. Neem uit de pan en roer de aanbaksels los.
- Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit in circa 5 minuten zacht en bruin. Voeg de venkel, knoflook en dragon toe en fruit nog 1 minuut mee.
- Bestrooi alles met de bloem en roer even door. Giet de wijn erbij, breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken.
- Verwijder mosselen die na een tik op het werkvlak niet sluiten. Leg de rest van de mosselen op de groenten in de pan en laat ze afgedekt in circa 5 minuten open stomen.
- Schep alles goed om en voeg het spek toe. Stoof afgedekt nog 5 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de stoofpot met het venkelgroen. Lekker met gebakken krieltjes.
Bereidingstip
Vervang de dragon in dit recept door Provençaalse kruiden.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 555 kcal |
Koolhydraten | 10 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
43 g 17 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 5 g |