Overige video's

Stoofperenflappen met vanille-ijs
Stoofperenflappen met vanille-ijs
(5)

Stoofperenflappen met vanille-ijs

Waarom niet een keer stoofperenflappen maken in plaats van appelflap? Echt een dessert voor een speciale gelegenheid, zoals kerst.
Categorie desserts
Personen 10 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Leg de stoofperen in een pan en giet het bessensap en zo veel water erop dat de peren onderstaan. Voeg de kaneelstokjes, steranijs en suiker toe en stoof afgedekt 1-1,5 uur op een lage stand, tot de peren zacht zijn. Laat afkoelen. Dit kan ook een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Schep de stoofpeertjes uit de pan en snijd ze in stukjes. Dep een beetje droog met keukenpapier. Leg diagonaal in het midden op de plakjes deeg stukjes peer en vouw de deegplakjes tot een driehoek.
  2. Druk de randen met een vork goed op elkaar of plak ze dicht met losgeklopt ei. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk met ei. Bak de flappen circa 15 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  3. Serveer als nagerecht op een bordje met een bolletje ijs ernaast. Bestrooi de perenflappen met poedersuiker.

Bereidingstip

Bestrooi de perenflappen na het bestrijken met ei met amandelschaafsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.