Overige video's

Stoofperen met kardemom en saffraan
Stoofperen met kardemom en saffraan
(15)

Stoofperen met kardemom en saffraan

Stoofperen mogen tijdens kerst niet ontbreken op het menu. Dit recept voor stoofpeertjes op Midden-Oosterse wijze is weer eens wat anders.
Categorie desserts, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een kleine, maar diepe pan. Voeg de overige ingrediënten en genoeg water toe zodat de peertjes helemaal onder staan.
  2. Breng aan de kook en laat afgedekt 2-3 uur stoven op een lage stand. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.

Bereidingstip

Maak een nagerecht van dit recept en serveer de stoofperen met crème fraîche gemengd met honing.

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Nelleke 12-01-2022
Heerlijk.!!!!!!
Nelleke
12-01-2022
Heerlijk.!!!!!!