Overige video's

Stoofpeertjes

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Hoofdingrediënten Stoofpeer (13) Rode wijn (100)

Bereiden

  1. Schil de citroen dun en pers de vrucht uit.
  2. Zet de peren in een pan, voeg de wijn toe en vul aan met water tot de peren onder staan. Voeg de citroenschil, citroensap, suiker, kruidnagels en kaneelstokjes toe.
  3. Breng aan de kook en stoof circa 1,5 uur tot de peren zacht zijn. Neem de peren uit de pan.
  4. Verwijder de kruidnagels, kaneelstokjes en citroenschil. Leng het aardappelzetmeel aan met 3-4 eetlepels water en bind het kookvocht hiermee. Schenk het kookvocht over de stoofpeertjes.

Bereidingstip

Stoof de peren in witte wijn of sinaasappelsap voor blanke stoofperen.

Vervang de kruidnagels in dit recept door 1 theelepel gemberpoeder (djahé).

Stoofpeertjes over? Geen probleem, ze smaken ook heerlijk in een dessert.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Hoofdingrediënten Stoofpeer (13) Rode wijn (100)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.