Overige video's

Stoofpeertjes met prosecco en vanille
Stoofpeertjes met prosecco en vanille
(39)

Stoofpeertjes met prosecco en vanille

Van dit bijgerecht kun je niet afblijven: stoofpeertjes met prosecco en vanille. Geef de stoofperen een twist door er prosecco en vanille aan toe te voegen. Succes gegarandeerd.
Categorie desserts, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Schil de peren van boven naar beneden, laat het steeltje eraan zitten. Snijd een stukje van de onderkant af zodat de peertjes rechtop blijven staan. Zet ze in een pan en giet de prosecco erbij (vul eventueel aan met water) tot de peertjes tot aan de steel onder staan.
  2. Voeg de suiker, vanillemerg en vanillestokje toe aan de pan. Breng de prosecco aan de kook en laat zonder deksel een paar minuten zachtjes koken.
  3. Leg een deksel op de pan en stoof de peren in 1,5-2 uur gaar. Laat de stoofpeertjes in het vocht afkoelen. Serveer naar wens lauwwarm of koud.

Bereidingstip

Wil je deze stoofpeertjes als nagerecht serveren? Voeg extra suiker toe aan het kookvocht en bestrooi de peertjes op het bord met geraspte chocolade of chocoladesaus en amandelschaafsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.