Overige video's

Stoofpeertjes in rode wijn

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Breng in een pan 250 ml water met de rode wijn aan de kook. Schil ca. 10 cm van de citroenschil (alleen het geel). Leg het kaneelstokje, de citroenschil, geraspte gember, kruidnagels en suiker in de pan. Doe de peren erbij, temper de hittebron en stoof ze in ca. 45 minuten zacht en gaar.
  2. Schep de peren uit de pan in een schaal. Dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
  3. Zeef het kookvocht. Breng het gezeefde vocht opnieuw aan de kook en kook het in tot het op siroop lijkt. Breng eventueel op smaak met wat extra suiker. Schep de siroop over de peren.

Bereidingstip

Het stoofvocht kan ook worden gebonden met een beetje allesbinder of maïzena. Inkoken is dan overbodig.

Wijnadvies

Een verrukkelijke klassieker. Als bijgerecht bij wild, eend of zelfs rood- en witvlees combineert het uitstekend met een volle rode merlot, shiraz of pinotage, maar ook met een betere rode Spaanse.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.