shakshuka

Shakshuka gerechten

De beste gerechten

Shakshuka is een lekker en makkelijk te maken gerecht uit de Israëlische keuken, afkomstig uit de Maghreb-regio. Het gerecht bestaat uit een saus van tomaat en paprika, waarin eieren worden gebakken. Shakshuka kan op allerlei manieren bereid worden, met allerlei verschillende ingrediënten. Shakshuka is erg populair in Israël, maar inmiddels ook in Nederland. En dat snappen wij helemaal! Wat een makkelijk gerecht om doordeweeks klaar te maken!

Wat is shakshuka?

shakshuka

Shakshuka is een eenpansgerecht uit Tunesië. Het is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten, chilipeper, paprika en ui, normaal gesproken met komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Het woord shakshouka betekent ‘een mengsel’. Omdat eieren het hoofdingrediënt zijn, wordt het gerecht vaak bij het ontbijt gegeten. In Israël wordt het echter vaak als avondeten genuttigd. Shakshuka wordt vaak gegeten in combinatie met brood. Het is een voedzaam gerecht dat je gemakkelijk kunt maken met restjes uit de koelkast.

Shakshuka bewaren

Heb je shakshuka over? Je kunt shakshuka twee dagen in de koelkast bewaren in een afgedekte pan of luchtdicht bakje. Je zou shakshuka ook kunnen invriezen, dan is het gerecht twee maanden houdbaar. Wil je de shakshuka weer terug opwarmen? Warm het gerecht dan weer in de pan op. Lekker de volgende dag met wat brood tijdens de lunch.

Stoofgerechten
Stoofgerechten

Met vlees, vis of lekker vega met veel groenten!

Stoof ook!
Snelle eenpansgerechten
Snelle eenpansgerechten

Simpel, makkelijk en lekker

Snelle recepten