Overige video's

'Sticky' zalm met mihoensalade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Breng een pan water met wat zout aan de kook.
  3. Leg de stukken zalm in een ovenschaal.
  4. Klop de sesamolie met de ketjap, honing en het citroensap los en giet dit mengsel gelijkmatig over de zalm. Wrijf de vis ermee in en laat even staan.
  5. Leg de mihoen in het kokende water en roer na 1 minuut los. Giet de mihoen af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  6. Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de vis nogmaals met de saus uit de schaal en bak 5-10 minuten verder.
  7. Snijd intussen de mihoen eventueel wat kleiner en snijd de plakken courgette in dunne slierten.
  8. Meng de knoflook, gember, rode peper en zonnebloemolie door elkaar in een grote kom en schep de mihoen en courgetteslierten erdoorheen.
  9. Bestrooi met de koriander.
  10. Serveer de mihoensalade bij de zalm.

Wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.