Overige video's

Sticky paddenstoelen uit de wok

Lekker, snel en vegetarisch: dit recept met sticky paddenstoelen uit de wok. Serveer met pandanrijst en dit gerecht heb je in 20 minuten op tafel staan.
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 2,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete wok of hapjespan en houd apart.
  2. Snijd de champignons in kwarten en bestrooi ze met bloem. Verhit de helft van de olie in de wok en bak hierin de paddenstoelen lichtbruin en knapperig. Schep uit de wok.
  3. Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de gember en knoflook. Roer de basterdsuiker erdoor tot deze licht karamelliseert. Voeg de sojasaus en 75 ml water toe en kook zachtjes tot de saus iets dikker wordt.
  4. Schep de paddenstoelen, de helft van de noten en de helft van de bosui erdoor. Verdeel de paddenstoelen over de rijst en bestrooi met de rest van de noten en bosui.
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 2,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.