Overige video's

Sticky kipkluifjes met salsa

15 gemiddeld hapje, snack
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kippenvleugels met de bloem.
  2. Meng de tomatenpuree met het citroensap, de stroop, de cayennepeper en de olie.
  3. Bestrijk de kippenvleugels met dit mengsel. Leg de helft van de kip op een rooster boven een bakplaat (zet de andere helft afgedekt in de koelkast).
  4. Rooster de kip in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege om.
  5. Rooster daarna de overige kip op dezelfde manier. Meng intussen de ingrediënten voor de salsa en serveer bij de kip.

Variatie

Bestrijk de kip ook eens met de volgende mengsels: ketjap, knoflook, tomatenpuree en bruine suiker mangochutney, fijngehakte rode peper, limoensap en koriander chilisaus, worcestersaus, arachideolie en paprikapoeder

Wijnadvies

Ga gewoon voor een van onze - vriendelijk geprijsde - allemansvrienden. Wit: I Am Sauvignon Blanc, Arthur Metz Pinot Blanc en Lizard Pinot Grigio. Rosé: Sensas. Rood: Jean Sablenay Cabernet Sauvignon, Eco Balance Merlot en Hardy's Varietal Range Shiraz. Bubbels: een extra feestelijk tintje geef je aan je feestmaal met Tiresia Prosecco frizzante, Gran Espanosa Cava brut of Champagne de Montpervier brut.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.