Overige video's

Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 4,5 g

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade. Laat de garnalen hierin minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Breng de kokosmelk en 800 ml water aan de kook, voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
  2. Verhit een wokpan op een hoge stand en bak hierin de garnalen met de marinade in circa 5 minuten gaar en goudbruin.
  3. Neem uit de pan, laat de marinade nog even inkoken en schenk over de garnalen. Bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
  4. Garneer met een partje limoen en serveer met de kokosrijst en sperziebonen.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de garnalen ook eens door blokjes kipfilet.

Gebruik mangosap in plaats van sinaasappelsap in de marinade.

Wijnadvies

Een Sauvignon Blanc met tropische tonen voelt zich bij dit recept helemaal thuis: Indomita Varietal.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 4,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Nikita 16-08-2018
Lekker recept, vooral de garnalen