Overige video's

Steak de Paris

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
66 g
41 g
Hoofdingrediënten Biefstuk (87)

Bereiden

  1. Begin met de kruidenboter. Meng alle ingrediënten hiervoor en breng op smaak met zout en peper. Vorm van de boter een rol in vershoudfolie en leg deze rol in de koelkast of kort in de diepvries om op te stijven.
  2. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees hierin 2-3 minuten per kant.
  3. Neem het vlees uit de pan en voeg de cognac toe aan het bakvet.
  4. Serveer de biefstukken met de jus en leg er een plakje kruidenboter op.
  5. Lekker met gebakken aardappels of friet en een Franse salade.

Bereidingstip

Franse salade: maak knoflookcroutons van geroosterde blokjes stokbrood, besprenkeld met olijfolie en knoflook. Meng met 1 kropsla, walnoten en stukjes geroosterd ontbijtspek. Giet er een dressing van notenolie, rodewijnazijn, mosterd, zout en peperoverheen.

Variatie

Maak ook eens een ‘steak au poivre'. Bestrijk de biefstukken met olie en druk er grof gemalen zwartepeperkorrels in. Bak het vlees en voeg 50 ml witte wijn en 125 ml kookroom toe aan het bakvet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
66 g
41 g
Hoofdingrediënten Biefstuk (87)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.