spinaziestamppot

Spinaziestamppot recepten

De lekkerste stamppot recepten

Heb je al eens ooit spinaziestamppot gemaakt? Om stamppot te maken ligt deze groente misschien niet zo voor de hand als andijvie, boerenkool of wortel, maar spinazie is zeker een hit in combinatie met aardappels. Gebruik diepvriesspinazie en je zet voor een paar euro een heerlijke budget-maaltijd op tafel. Spinazie over? Probeer ook eens spinaziesoep of spinaziesalade!

Spinaziestamppot maken

spinaziestamppot

Voor spinaziestamppot kun je verschillende soorten spinazie gebruiken: verse spinazie of babyspinazie, spinazie uit een pot of diepvriesspinazie. Ga je vanavond voor een budgetrecept? Dan is diepvriesspinazie een uitstekende keuze. Babyspinazie is ook een uitstekende keuze om te gebruiken: de bladeren van babyspinazie zijn kleiner, zachter en malser dan normale rauwe spinazie.

Spinazie bevat veel vocht dat verdampt tijdens het bereiden. Hierdoor slinkt de spinazie. Je houdt ongeveer een kwart tot een derde over van het gewicht en in volume slinkt het nog veel meer. Houd hier dus rekening mee! Reken op een normale portiegrootte van 250 tot 300 gram verse spinazie per persoon.

Dé tips voor lekkere stamppot

Is jouw stamppot soms droog of te nat? Te vlak van smaak? Met een paar tips en tricks wordt jouw stamppot nóg lekkerder.

  • Gebruik 250 gram ongeschilde aardappels als basis voor je stamppot.
  • Om je stamppot extra smeuïg te maken, kun je een klontje boter en een scheutje melk toevoegen. De melk moet wel warm zijn, anders krijgt je gerecht een gekke structuur!
  • Zout en peper mogen natuurlijk niet ontbreken, maar een andere goede smaakmaker voor stamppot is nootmuskaat.
  • Is je stamppot keer op keer te nat? Zorg dat de aardappels ‘uitgestoomd’ zijn. Giet je aardappels af na het koken. Doe ze daarna terug in de pan en zet het vuur even hoog aan. Schud ondertussen met de pan, en zo krijg je een mooie, droge aardappel en dus ook een lekkere stamppot.
  • Om je stamppot letterlijk en figuurlijk wat meer ‘sjeu’ te geven kun je een zelfgemaakte jus maken. Daar scoor je punten mee!
Recept: zoete aardappelstamppot met spinazie en chorizo
Spinazie
Spinazie

Een gezond groen blaadje

Meer met spinazie
De lekkerste stamppotten
De lekkerste stamppotten

Van klassiek tot bijzonder

Meer stamppotten