hutspot recept

Hutspot recepten

De lekkerste stamppot recepten

Niets is meer Hollands dan hutspot. We houden ervan! Zeker op die koude dagen in de winter is het extra lekker. Kies voor de klassieke hutspot met aardappels, wortel en ui, of geef er een draai aan en varieer met verschillende toevoegingen. Net wat jij lekker vindt! Doe hier inspiratie op en bekijk alle hutspot recepten. 

De lekkerste hutspot maken

hutspot

Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat vooral veel in de herfst en winter wordt gegeten. De basisingrediënten voor hutspot zijn aardappelen, wortels en ui. Als hutspot basisrecept voor 4 personen kun je 1 kilo aardappelen, 1 kilo wortels en 4 uien aanhouden. De verhouding aardappelen, wortels en ui staat niet vast; het is maar net wat jij lekker vindt. Klassieke hutspot eet je eigenlijk zonder vlees; helemaal vegetarisch dus. Maar hutspot met spekjes of hutspot met worst is natuurlijk ook hartstikke lekker. Wil je een koolhydraatarme hutspot maken? Kies dan voor minder aardappels en meer groenten. Eet jij vanavond ook deze lekkere wortel stamppot?

Basisrecept hutspot

Variëren met hutspot

Wil jij eens wat anders dan de standaard hutspot met aardappelen, wortels en ui? Gebruik in plaats van normale aardappelen eens zoete aardappelen en maak hutspot zoete aardappel. Of gebruik in plaats van wortel pompoen, zoals in deze hutspot met pompoen en geitenkaas. Ook lekker: vegetarische hutspot uit de oven met vega gehakt. Gebruik alle groenten die je lekker vindt en experimenteer erop los. Als je rookworst en spekjes beu bent, kies dan eens voor chorizo of runderreepjes. Eet smakelijk!

Recept: hutspot uit de oven
Verfijnde winterkost
Verfijnde winterkost

Stijlvol stampen

De vier gangen
De lekkerste stamppotten
De lekkerste stamppotten

Van klassiek tot bijzonder

Meer stamppotten