De 12 lekkerste stamppot recepten

De 12 lekkerste stamppot recepten

Van klassiek tot bijzonder

Niets is meer Hollands dan stamppot. We houden ervan! Traditioneel met rookworst of spekjes, of juist out of the box met Mexicaanse invloeden. Probeer ook eens een pittige variant of maak op een zonnige dag eens lentehutspot. Zo kun je eindeloos variëren met stamppot recepten. Hier vind je allerlei lekkere stamppot recepten op een rij.

Wat zijn goede stamppot aardappelen?

stamppot

Stamppot maken kunnen wij Nederlanders natuurlijk als de beste! Maar welke aardappelen kun je het best voor stamppot gebruiken? Je kunt het best kruimige aardappelen gebruiken voor stamppot, omdat ze makkelijk uit elkaar vallen na het koken en mooi tot puree te stampen zijn. Bovendien heb je ook een aardappel nodig die je niet te snel ‘kapot’ kookt. Goed kruimig zijn bijvoorbeeld eigenheimers, bildtstar, santé, doré, irene, frieslander, lekkertanden en resonant.

Stamppot bewaren

Niets is zo vertrouwd als een groot bord stamppot als avondmaaltijd op een koude dag. Heb je stamppot over? Je kunt stamppot bewaren, maar niet te lang. Laat de stamppot eerst 2 uur afkoelen. In de koelkast kun je stamppot 2 dagen bewaren. In de vriezer kun je stamppot 2 maanden bewaren, maar daar wordt het gerecht niet per se lekkerder van. Wil je stamppot opwarmen? Dat kan in de magnetron, of even opbakken in de koekenpan.

 

 

Verfijnde winterkost
Verfijnde winterkost

Stijlvol stampen

De vier gangen
Leftovers
Leftovers

Van stamp naar soufflé

Meer leftovers