Overige video's

Stamppot wortel en venkel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
3 g

Bereiden

  1. Doe de aardappels in een grote pan en voeg zoveel water toe dat de stukken nét onderstaan. Voeg een beetje zout toe. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen circa 10 minuten koken.
  2. Voeg dan de venkel en wortel toe en kook alle groenten nog eens 15 minuten. Controleer of de aardappels gaar zijn.
  3. Giet de groenten af. Zet de pan op een warmhoudplaatje of vlamverdeler op een laag vuur en stoom de aardappels en groenten droog.
  4. Stamp de groenten en aardappels door elkaar, terwijl je bij kleine beetjes tegelijk de warme melk toevoegt.
  5. Roer ten slotte een klontje boter, de bladselderij of peterselie en peper door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en garneer met venkelgroen.
  6. Geef bij dit gerecht braadworstjes of, ook heel lekker, eet er gebakken vis bij. Bijvoorbeeld een lekkerbekje.

Wijnadvies

Geschikte partners zijn Bordeaux Blanc Sec, Entre-Deux-Mers, Bergerac Blanc Sec of de Cépage Sauvignon Blanc (9-11°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.