
Stamppot van chinese kool met oosterse speklapjes
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 855 kcal |
Koolhydraten | 52 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
57 g 22 g |
Bereiden
- Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar.
- Bestrooi de speklapjes met zout en peper en bak ze in 1 eetlepel hete olie in circa 3 minuten per kant goudbruin.
- Voeg de ketjap toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
- Rooster het sesamzaad lichtbruin in een droge, hete koekenpan en zet apart.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool circa 3 minuten. Verwarm de kokosmelk.
- Giet de gare aardappels af en stamp ze met de kokosmelk tot een puree. Schep de Chinese kool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de speklapjes met sesamzaad en serveer met de stamppot.
Bereidingstip
Maak de stamppot iets pittiger door 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) of 1 theelepel sambal oelek toe te voegen aan de kool. Vervang Chinese kool door paksoi.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 855 kcal |
Koolhydraten | 52 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
57 g 22 g |