Overige video's

Stamppot met witlof en geitenkaas

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g

Bereiden

  1. Snijd de witlof in de lengte enkele malen door. Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof, in ringen.
  2. Kook de aardappels gaar in iets gezouten water.
  3. Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf. Roer de suiker en het citroensap door de witlof.
  4. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels.
  5. Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur. Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree. Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op.

Bereidingstip

Strooi grofgehakte cashew- of pecannoten over de stamppot.

Wijnadvies

Kies hier voor stevige witte Chardonnays, met geen of weinig fustrijping, en van eenvoudige afkomst uit de Languedoc, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika of Australië (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.