Overige video's

Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g
Hoofdingrediënten Ijsbergsla (85)

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Bak ondertussen de spekblokjes op middelhoge stand knapperig en bak de laatste minuut de pijnboompitten en knoflook mee tot ze lichtbruin zijn.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de boter en de melk.
  4. Breng op smaak met zout en peper en schep de waterkers en ijsbergslareepjes erdoor.
  5. Doe de stamppot in een verwarmde schaal en verdeel de gebakken spekjes en pijnboompitten erover.

Bereidingstip

Lekker met gehaktballetjes.

Variatie

Vervang het spek door blokjes oude kaas voor een vegetarische versie.

Wijnadvies

Erg lekker met de eenvoudige landenwijn Frans wit, Jean Sablenay Sauvignon of Gamma Bio Sauvignon Blanc. Rosé is zeker ook niet te versmaden: Viña Maipo, Schoondal of Montalto.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g
Hoofdingrediënten Ijsbergsla (85)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.