Overige video's

Stamppot met biet, balsamico-uien en krokante parmaham

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Hoofdingrediënten Parmaham (79) Biet (15)

Bereiden

  1. Kook de aardappels in een grote pan in water met zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen de boter en fruit de sjalotten met de tijm op middelhoog vuur lichtbruin.
  3. Bestrooi met wat zout en voeg de balsamicoazijn toe. Laat de uitjes met het deksel op de pan in circa 20 minuten op lage stand stoven.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Leg de parmaham op een bakplaat met bakpapier en laat de plakken in circa 10 minuten in de hete oven knapperig bakken.
  6. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de olie en de melk. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de geraspte bietjes erdoor en warm nog een paar minuten al roerend door op lage stand.
  8. Doe de stamppot over in een verwarmde ovenschaal. Verdeel de uitjes erover en verkruimel de parmaham erboven.

Bereidingstip

Lekker met een stukje gebakken of gestoofde visfilet.

Variatie

Ook extra lekker met een lepel crème fraîche.

Wijnadvies

Italiaanse touch in de richting van wit: Villa Mondi Soave of Verdicchio dei Castelli di Jesi van Terrazzano. Rosé is lekker als deze van cabernet sauvignon is gemaakt zoals Monastier en Jean Sablenay. Ook een lichte rode past: Pinot noir van Domaine Brunet bijvoorbeeld (wel licht koelen).

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Hoofdingrediënten Parmaham (79) Biet (15)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.