Overige video's

Stamppot-jusballetjes

4 gemiddeld hapje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 1,9 g

Bereiden

  1. Giet de jus in een ijsblokjesvorm en vries minimaal 2 uur in tot de jusblokjes goed hard zijn.
  2. Kneed met een koele hand balletjes van de stamppot ter grootte van een bitterbal.
  3. Neem de jusblokjes uit de vorm en snijd de blokjes een keer door. Duw een stukje bevroren jus in de stamppotballetjes en maak het gaatje weer helemaal dicht.
  4. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.
  5. Leg de balletjes afgedekt in de diepvries tot ze allemaal klaar zijn en laat nog 1 uur opstijven.
  6. Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de stamppotballetjes in porties van 4 stuks gelijkmatig bruin.

Bereidingstip

Serveer als borrelhapje met mosterd en augurkjes.

Deze balletjes maak je van een restje stamppot. Het maakt niet uit welke stamppot je kiest, als de basis maar uit aardappelpuree bestaat.

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.