Overige video's

Sri Lankaanse hopper met ei

4 gemiddeld ontbijt, brunch, lunch, klein gerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten Garnaal (61) Rode peper (397)

Voorbereiden

Meng de gist met de helft van de kokos­ melk en de suiker. Laat dit mengsel circa 30 minuten rusten op een warme plaats. Voeg de rijstebloem, het bakpoeder, mineraalwater en de rest van de kokos­ melk toe. Roer dit beslag goed door en laat 2 uur rusten op een warme plaats.

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine wok of koekenpan. Giet een soeplepel van het beslag in de pan en draai met de pan zodat het beslag zich goed verdeelt.
  2. Breek 1 ei in het midden van het beslag, leg een deksel op de pan en bak 2-­3 minuten tot het ei gaar is. Herhaal dit met de rest van het beslag en de eieren (voeg indien nodig extra olie toe).
  3. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een tweede pan en bak hierin de garnalen in 4-­5 minuten gaar. Voeg de helft van de rode peper toe.
  4. Bestrooi de hoppers met de koriander en de rest van de rode peper. Beleg steeds met 3 garnalen en serveer direct.
  5. Serveer de hopper met mangochutney en een groene salade.

Bereidingstip

Rijstebloem kun je in de supermarkt vinden in het schap met babyvoeding! Neem dan wel de naturelvariant in plaats van met vanille.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten Garnaal (61) Rode peper (397)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Liv_N 03-09-2018
Om te beginnen is de bereidingstijd bijna 3 uur en geen 15 minuten. Wat nog erger is, is dat het recept helemaal niet klopt, althans niet met rijstebloem van het babyvoeding schap. Het wordt geen beslag, maar 1 grote droge klodder. Het proberen of experimenteren niet waard.
Boodschappenmagazine 24-08-2018
- Zorg dat de wok of koekenpan met antiaanbaklaag echt heel goed heet is - Zorg dat het beslag dun genoeg is, zoals een beslag voor crêpes. Verdun eventueel met nog wat water of kokosmelk. - Verdeel het beslag goed, snel en gelijkmatig in de pan om te voorkomen dat de randen al knapperig worden, maar de hopper in het midden zompig blijft. Redactie Boodschappen
Ellen Tjelpa 11-06-2018
Wow wat leek mij dit lekker , ik had behalve de rijstebloem alles in huis ...dus budget koken :-) Resultaat...€ 40,00 chinees :-( en de rest weg gegooid...zo jammer! Iets klopt er niet in het recept! De pannenkoekjes met ei blijven een sompig geheel...niet te serveren....HELP...weet zeker dat het lekker kan zijn.