Overige video's

Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g

Bereiden

  1. Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Druk het deeg stevig aan in de taartvorm en snijd de randen eventueel rondom bij.
  3. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  5. Verdeel de spruitjes en geitenkaas over het deeg en giet het eimengsel erover. Bedruppel met de honing en bestrooi met de amandelen.
  6. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat circa 10 minuten rusten en snijd de taart daarna in punten.
  7. Lekker met een groene salade met uitgebakken spekjes en een mosterddressing.
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.