Overige video's

Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten beetgaar, giet ze af en stoom ze droog.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de gare aardappels af en stamp er met de spruitjes, melk, kerrie, roomkaas of feta, 25 gram boter, zout en peper een grove stamppot van.
  3. Schep deze in de ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel er 25 gram boter, in vlokjes, over. Zet de stamppot in het midden van de oven.
  4. Dep de vis droog. Maal het geroosterde brood en meng het broodkruim met de mosterd, groene kruiden en 75 gram boter.
  5. Leg de visfilets naast elkaar op een bakplaat of in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en verdeel de krokante kruidenboter erover.
  6. Zet de vis naast de stamppot 20 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is. Serveer de vis op of bij de spruitjesstamppot.

Bereidingstip

Gebruik voor de vis in plaats van verse groene kruiden eens 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.