Overige video's

Spruitjesstamppot met bacon en gefrituurde uienringen

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Kook de aardappels met zout gaar. Kook de spruitjes met zout beetgaar.
  2. Giet de aardappels en spruitjes af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en versgemalen peper een grove stamppot van. Houd de stamppot warm in de oven.
  3. Rooster de bacon in een droge hete koekenpan en houd daarna warm in de oven.
  4. Verhit de frituurolie tot 180°C. Meng 125 gram bloem met het bier tot een beslag. Haal de uienringen eerst door de bloem en daarna door het beslag. Frituur ze goudbruin en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  5. Serveer de stamppot met de bacon en de uienringen erop.

Bereidingstip

Vervang de bloem door zelfrijzend bakmeel in het beslag voor de uienringen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.