Overige video's

Spruitjessoufflé met spek

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Hoofdingrediënten Spruitje (56)

Bereiden

  1. Kook de aardappels in water met zout circa 10 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook nog circa 8 minuten door tot de aardappels gaar zijn en de spruiten nog een ‘bite' hebben.
  2. Giet af en stamp de warme melk en boter erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper.
  3. Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan en voeg de ui en kerrie toe. Bak nog enkele minuten door tot de ui zacht is. Schep dit door de stamppot.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Roer de eidooiers door de stamppot en schep dan de eiwitten er voorzichtig door.
  5. Schep alles in een ingevette ovenschaal of vier kleinere schaaltjes en bak onderin de oven in circa 20 minuten gaar.
  6. Lekker met een stukje gebakken vlees of kaas.

Bereidingstip

Voor een vegetarische versie kan het spek worden vervangen door kaasblokjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Hoofdingrediënten Spruitje (56)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.