Overige video's

Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
22 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en stamp ze tot een grove puree.
  2. Roer de melk, zout, peper en de helft van de boter door de puree.
  3. Kook intussen de spruitjes met zout in circa 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  4. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uien.
  5. Voeg het gehakt en de kerriepoeder toe en bak dit rul. Schep de spruitjes en druiven erdoor.
  6. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.
  7. Bestrooi met de kaas en het paneermeel. Verdeel hierover de rest van de boter in vlokjes. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.

Bereidingstip

Voeg 100 gram gehakte noten toe aan het gehaktmengsel.

Variatie

Neem gewelde abrikozen in plaats van druiven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
22 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.