Overige video's

Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas
Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas
(1)

Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 100ºC. Kook de aardappels gaar in ruim water met zout.
  2. Giet ze af en stamp fijn met 20 gram boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Houd de puree afgedekt warm in de oven.
  3. Doe de teentjes knoflook met 1 eetlepel van de olie in een schaaltje en dek af met magnetronfolie. Pof de knoflook circa 3 minuten in de magnetron op 800 watt.
  4. Leg de plakken appel op een bakplaat en beleg ze met de geitenkaas. Druppel er wat honing over en bestrooi met de hazelnoten.
  5. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook hierin de spruiten in 5-7 minuten beetgaar. Giet ze af en stamp ze door de puree.
  6. Verhit de rest van de olie samen met de rest van de boter. Druk de gepofte knoflook met een vork uit de schilletjes en roer de knoflookpuree door het oliemengsel.
  7. Verwarm intussen de ovengrill en gratineer de geitenkaas heel kort. Serveer de stamppot met de knoflookjus en leg er de plakken appel met geitenkaas op.

Bereidingstip

Als de appels in je fruitschaal er niet zo mooi meer uitzien, kun je ze nog prima gebruiken voor dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.