Overige video's

Spitskoolsalade met pindadressing
Spitskoolsalade met pindadressing
(5)

Spitskoolsalade met pindadressing

Op zoek naar een lekker bijgerecht met spitskool? Ga eens voor deze vegetarische spitskoolsalade. In een handomdraai staat dit recept op tafel!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 8 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Halveer de spitskool en schaaf of snijd deze in fijne reepjes. Meng 3 eetlepels citroensap en ½ theelepel zout erdoor en laat even staan, zodat de koolreepjes iets zachter worden.
  2. Verwarm de rest van het citroensap met de arachideolie, pindakaas, gember en 1 eetlepel koriander zonder te koken.
  3. Schep de appelblokjes en druiven door de spitskool. Bestrooi met de overige koriander en serveer de dressing apart erbij. Lekker met gebakken krieltjes.

Bereidingstip

Liever toch vlees? Bak reepjes kipdijfilet of shoarma erbij.

Vervang de koriander in dit recept door geraspte kokos.

Vervang de druiven door partjes mandarijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 8 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.