Overige video's

Spinazietaartjes met balsamico-sjalotjes
Spinazietaartjes met balsamico-sjalotjes
(0)

Spinazietaartjes met balsamico-sjalotjes

Dit vegetarische bijgerecht ziet er meteen gezellig uit op tafel: spinazietaartjes met balsamico-sjalotjes. Het deeg kun je makkelijk voorbereiden en de vulling zit binnen een mum van tijd in het bakje.
Categorie hapje, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
20 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g

Voorbereiden

Mix voor het deeg de boter met de kaas in een keukenmachine tot een korrelig mengsel. Voeg de bloem, rozemarijn en peper toe en giet het ei erbij terwijl de machine draait. Kneed het deeg tot een dikke rol en verpak in folie. Laat in minimaal 1 uur stevig worden in de koelkast.

Bereiden

  1. Verhit de boter en 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot circa 5 minuten op een lage stand zacht en lichtbruin. Bestrooi met zout en peper en laat op middelhoge stand nog een paar minuten bakken. Voeg de balsamico en 1 eetlepel water toe en laat afgedekt 5 minuten stoven.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het deeg in 8 porties en rol uit tot ½ cm dik. Bekleed hiermee de holtes van de muffinvorm en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen in de vorm.
  3. Verwarm de sjalotjes. Verhit de overige olie in een grote koekenpan en roerbak hierin de spinazie enkele minuten. Verdeel de spinazie en sjalotjes over de deegbakjes en serveer op een schaal.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
20 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.