Overige video's

Spinazietaart

6 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de springvorm met het deeg en prik de deegbodem in met een vork. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.
  3. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui zonder te kleuren.
  4. Schep de spinazie erdoor totdat deze geslonken is. Giet de spinazie af in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
  5. Klop de eieren los met de room, kruiden, zout en peper.
  6. Verdeel de spinazie over de deegbodem en bestrooi met de feta.
  7. Giet het eimengsel erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Vervang de feta door zachte geitenkaas of roomkaas.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Kiki 25-07-2019
Lekker en makkelijk. Ik had geen feta en geen paneermeel, maar wel spekjes en havermout. Gaat ook prima. En voor de mooi een handje geraspte kaas er over strooien. Eet ze.