Overige video's

Spinazietaart met ricotta en pijnboompitten

Maak eens zelf een hartige taart! Dit recept met spinazie, ricotta en pijnboompitten kan niet anders dan goed in de smaak vallen. Kwartiertje maken, half uurtje in de oven en daarna kan het genieten beginnen. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
21 g
Vezels 6 g
Zout 2,8 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan.
  2. Klop intussen de eieren los en roer de ricotta, tomaten en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Roer de spinazie door het ricottamengsel. Bekleed de quichevorm met het taartdeeg en prik een paar keer in met een vork.
  4. Schenk het spinazie- ricottamengsel erover en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Bak in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
21 g
Vezels 6 g
Zout 2,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.