Overige video's

Spinazietaart met ham en feta

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
26 g
Hoofdingrediënten Bladerdeeg (83) Feta (164)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Vet de taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Druk de deegranden goed tegen elkaar en prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrooi de deegbodem met paneermeel.
  3. Verwarm de spinazie circa 2 minuten in de magnetron op 800 Watt. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de hamreepjes toe en bak ze even mee.
  4. Knijp de spinazie iets uit en dep droog met keukenpapier. Schep de spinazie door het hammengsel en bak circa 2 minuten mee. Laat iets afkoelen.
  5. Klop de eieren los met kerriepoeder, crème fraîche, zout en peper. Meng de kaas erdoor.
  6. Schep het spinaziemengsel op de deegbodem en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Vervang de hamreepjes door gerookte spekblokjes of reepjes bacon.

Gebruik in plaats van feta of belegen kaas ook eens roomkaas met tuinkruiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
26 g
Hoofdingrediënten Bladerdeeg (83) Feta (164)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Madelief 19-11-2017
De favoriete quiche van mijn dochtertje! Heerlijk zacht van smaak, ik gebruik altijd vega spekjes en kaas ipv feta.
reha 12-08-2017
Heerlijke taart die snel klaar is. Ik had wel verse spinazie gebruikt. Deze gekookt 3 min uit laten lekken in een vergiet en daarna nog uitgeknepen om niet te veel vocht in de taart te krijgen.