Overige video's

Spinazietaart met bieslook en bosui

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
21 g
Vezels 3 g
Zout 2,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de roomkaas los met de room. Voeg vervolgens al kloppend de eieren een voor een toe. Voeg al kloppend beide kaassoorten in porties toe.
  2. Bekleed de taartvorm met bakpapier en maak een bodem van de plakjes taartdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar iets overlappen en druk goed aan.
  3. Verdeel de blindbakvulling erover en bak de taartbodem circa 25 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nog 5 minuten langer, tot de korst gaar is.
  4. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de bosui circa 2 minuten op een hoge stand. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Bak de spinazie in het bakvet tot deze geslonken is. Schep de spinazie uit de pan en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Voeg de spinazie toe aan de vulling en giet de vulling op de taartbodem.
  6. Leg de helft van de bieslook en de bosui met de gesneden kant naar beneden erop. Bak de taart 20-25 minuten in de oven, tot de vulling gestold en net gaar is.
  7. Schakel de oven uit en laat de taart circa 30 minuten afkoelen in de oven. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bieslook.
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
21 g
Vezels 3 g
Zout 2,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.