Overige video's

Spinaziestamppot met gerookte makreel
Spinaziestamppot met gerookte makreel
(27)

Spinaziestamppot met gerookte makreel

Met deze stamppot kun je blijven variëren. Deze spinaziestamppot is een toegankelijke, simpele en voordelige maaltijd. Maak de stamppot ook eens met andijvie, diepvriesspinazie of boerenkool.
Categorie hoofdgerecht
Personen 1 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
15 g
Vezels 10 g
Zout 1,1 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
  2. Schep de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, zout en peper. Gril de tomaatjes in de oven in circa 15 minuten zacht.
  3. Giet de aardappels en spinazie af, laat goed uitlekken en druk de spinazie een beetje aan. Doe terug in de pan en stamp met de crème fraîche tot een romige puree. Voeg de helft van de makreel toe, stamp goed door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de stamppot op een bord en verdeel de tomaatjes, bosui en overige makreel erover.

Bereidingstip

Maak de stamppot ook eens met andijvie, diepvriesspinazie of boerenkool.

In plaats van gerookte makreel kun je ook gerookte kip of zalm nemen.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
15 g
Vezels 10 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.