Overige video's

Spinaziesoep met mihoen en kip

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Hoofdingrediënten Spinazie (188) Rode peper (410)

Voorbereiden

Bestrooi de kip met zout en vijfkruidenpoeder. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin het kippenvlees rondom aan. Voeg de sojasaus, 1,5 liter water en het bouillonblokje toe en laat de kip op een lage stand tegen de kook aan circa 1 uur trekken.

Bereiden

  1. Neem de kip uit de bouillon, trek het vlees er in reepjes af en verwijder de botjes. Schep het vlees terug in de bouillon en breng de bouillon op smaak met zout en peper.
  2. Breek de mihoen boven de pan doormidden en laat 1 minuut wellen in de bouillon. Roer vervolgens de bosui en spinazie erdoor en laat de soep nog 1 minuut staan. Serveer warm en bestrooi met de rode peper.

Bereidingstip

Neem voor dit recept kaneel- en kruidnagelpoeder in plaats van vijfkruidenpoeder.

Vervang voor een supersnelle versie de zelfgemaakte kippenbouillon door bouillon met vlees uit een pot.

Wijnadvies

Speciaal aanbevolen bij deze spinaziesoep is Poème Marsanne Viognier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Hoofdingrediënten Spinazie (188) Rode peper (410)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.