Overige video's

Spinaziesoep met ei en koriander

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Hoofdingrediënten Rijst (75) Spinazie (188)

Bereiden

  1. Pel de eieren, hak ze fijn en houd apart. Verhit de arachideolie en fruit hierin de sjalotjes.
  2. Voeg de rijst en bouillon toe en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
  3. Schep de spinazie erdoor en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 4-5 minuten. Laat iets afkoelen.
  4. Roer de kookroom en het citroensap erdoor en pureer de soep.
  5. Verwarm nog even en serveer in kopjes of borden. Bestrooi met het gehakte ei en de koriander.

Variatie

Neem 300 gram waterkers of rucola in plaats van spinazie. Vervang de sjalotjes door 3 lente-/bosuitjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Hoofdingrediënten Rijst (75) Spinazie (188)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.