Overige video's

Spinaziesoep met blauwe kaas

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
10 g
Hoofdingrediënten Spinazie (187)

Bereiden

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de tijm circa 10 minuten op lage stand tot de ui zacht en lichtbruin is.
  2. Voeg de bloem toe en roer tot deze van de bodem losraakt.
  3. Voeg de bouillon in gedeelten toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  4. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Pureer de soep en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat.
  5. Garneer eventueel met groene kruiden. Serveer direct met de kaas.

Variatie

De kaas kan ook op het laatst in de warme soep worden geserveerd.

Wijnadvies

Spinazie gaat niet best met rode wijn, dus op naar het wit. Een beetje stevige Chardonnay bijvoorbeeld vanwege de aanwezige kaas. Schenk rustig Montalto, Koopmanskloof (fair trade) of Eco Balance. Ook frisser wit als Villa Mondi Soave past.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
10 g
Hoofdingrediënten Spinazie (187)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.