Overige video's

Spinaziescones met gerookte kip
Spinaziescones met gerookte kip
(2)

Spinaziescones met gerookte kip

Je denkt er waarschijnlijk niet zo gauw aan, maar een hartige scone serveren tijdens de borrel is een heel goed plan. Je kunt ze al makkelijk van tevoren klaarmaken en kort voor serveren de topping afmaken.
Categorie hapje
Personen 10 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Blancheer de spinazie 2 minuten. Giet af, spoel koud water erover en laat uitlekken. Knijp het vocht eruit en hak de spinazie fijn. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Verhit de boter en bak de bosui 2 minuten. Meng het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de spinazie, bosui en kaas. Voeg zo veel melk toe tot er een licht plakkerig deeg ontstaat. Kneed dit en rol uit tot 2 cm dik op een met bakmeel bestoven werkvlak.
  3. Steek 20 rondjes eruit en leg ze met tussenruimte van elkaar op de bakplaat. Bestrijk met melk en bak in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Verdeel de crème fraîche over de scones en leg daarop de kipreepjes en pistachenootjes.

Wijnadvies

De Spaanse Nava Real Rueda Verdejo is een sterk aromatische wijn met de smaken van tropisch fruit, appel en venkel. Schenk hem licht gekoeld bij de spinaziescones en ontdek hoe goed hij samen gaat met dit groene gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.