Overige video's

Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
6 g

Voorbereiden

Snijd de paprika's in vieren en leg ze met de schil naar boven op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met wat olie en laat ze onder de grill donkerbruin kleuren. Doe ze in een plastic zak of afgesloten pan en laat ze afkoelen.

Bereiden

  1. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  2. Wrijf het vel van de stukken paprika af en snijd ze in repen.
  3. Verwijder dikke en lange stelen van de spinazie en hussel de groente in een kom met de paprika, feta en de dressing.
  4. Verdeel over vier borden en bestrooi met walnoten.
  5. Lekker met bruin brood en aioli.

Variatie

In plaats van feta kunt u zachte of harde geitenkaas gebruiken.

Wijnadvies

Bij een groen gerecht hoort een wat ‘groene' witte. Droge witte huiswijn, maar ook Sauvignon Blanc Jean Sablenay of Danie de Wet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.