Overige video's

Spinaziesalade met aardbei, gekaramelliseerde ui en brie

4 eenvoudig lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
66 g
14 g
Vezels 10 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui circa 15 minuten al roerend op middelhoge stand. Voeg de honing toe wanneer de ui gekleurd is en neem de pan van de warmtebron zodra de honing gesmolten is.
  2. Meng de uien met de spinazie en azijn. Masseer de spinazie circa 2 minuten met de uiendressing, hierdoor slinkt de spinazie een beetje.
  3. Rooster de zonnebloempitten in een droge, hete koekenpan en meng met de rucola. Leg met de spinaziesalade op een schaal.
  4. Verdeel de brie en aardbeien erover en garneer met de walnoten. Lekker met stokbrood.

Variatie

Schenk bij deze spinaziesalade de Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of kies voor een rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
66 g
14 g
Vezels 10 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.